logo
 

De wraak van Narain Karthikeyan

20 november 2012 — Narain Karthikeyan deed naar eigen zeggen niks verkeerd bij het "incident" met Sebastian Vettel in Austin.

Sebastian Vettel beweert dat hij de zege heeft verloren door de Indiër. Karthikeyan ging niet uit de weg bij het dubbelen, waardoor Hamilton onder de achtervleugel van Vettel geraakte, en hem vervolgens kon passeren op het rechte stuk.

Over de boordradio schreeuwde Vettel dat dit ongezien was in de Formule 1. In Maleisië was er ook al een aanvaring tussen de twee, alleen ging het toen niet om de overwinning, maar toch viel Vettel de HRT-rijder hard aan. Hij trakteerde de Indiër op een middelvinger, en bestempelde hem als idioot en komkommer. De Indiër kreeg echter gelijk, want je kunt niet zomaar verdwijnen als je gedubbeld wordt.

Dit weekend was het opnieuw prijs, en eigenlijk heeft Karthikeyan gewoon gelijk. “Voor de race heb ik gesproken met Charlie Whiting, want ik had al een vermoeden dat we dit soort situaties niet konden vermijden. Het is gewoon onmogelijk om op dat stuk aan de kant te gaan, zonder naast de baan te gaan rijden. Whiting bevestigde echter dat we op dat stuk, tussen bocht drie en zeven, niet aan de kant hoeven te gaan.”

“Na de zevende bocht liet ik Sebastian wel passeren, want ik had geen idee waar ik het vroeger had kunnen doen. Ik deed dus helemaal niks verkeerd. Het gemekker en geklaag van Sebastian is dus niet mijn probleem, maar het zijne.” sneert de Indiër richting Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België