“Debuut Max Verstappen was bijzonder goed voor de F1”

05 oktober 2015 — Bernie Ecclestone heeft zich tegenover Telesport (De telegraaf) lovend uitgelaten over Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1.


Bernie Ecclestone is overduidelijk een fan van Max Verstappen. Volgens de F1-baas is het debuut van Max Verstappen ook enorm goed geweest voor de Formule 1 als sport, ook al waren er gezien zijn jonge leeftijd de nodige risico’s aan verbonden.

“De entree van Max is ontzettend goed geweest voor de Formule 1”, aldus Bernie Ecclestone tegenover Telesport.

Verstappen, die nog maar pas 18 jaar is geworden, wacht volgens Bernie Ecclestone een grootste toekomst in de Formule 1.

“Hij is snel, maar tevens een jongen met karakter. Op en naast de baan. Dat spreekt tot de verbeelding”, aldus Ecclestone. “Momenteel hebben de meeste topteams hem in het vizier en staat hij hoog op allerlei lijstjes voor het geval er ergens een stoeltje vrijkomt. Ik verwacht grote dingen van Max in de toekomst, maar uiteindelijk is ook hij afhankelijk van de omstandigheden.”

En met die omstandigheden verwijst Ecclestone onder meer naar de onzekere toekomst van Red Bull in de Formule 1. De producent van energiedrankjes dreigt er immers mee de Formule 1 te verlaten, wat uiteraard ook zijn gevolgen heeft voor Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull waarvoor Max Verstappen rijdt.

Ecclestone probeert dan ook alles in het werk te stellen opdat Red Bull in de Formule 1 blijft. Het zou voor de F1-baas dan ook een groot gezichtsverlies betekenen indien er ineens twee teams uit de Formule 1 verdwijnen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België