Denemarken blijft hopen op F1-race ondanks wegvallen Kopenhagen

22 december 2018 — Ondanks het afspringen van de plannen om een F1-race in Kopenhagen te organiseren blijft men in Denemarken hopen dat er alsnog een F1-race komt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Sinds enige tijd ontstond het idee om een F1-race in Kopenhagen te organiseren. Terwijl de plannen steeds concreter werden, en F1-baas Chase Carey zich eerder dit jaar ook positief uitliet over het project, werd het plan plots getorpedeerd door Frank Jensen, de burgemeester. van Kopenhagen.

Die liet immers weten dat een F1-race in de Deense hoofdstad een te groot risico vormde voor de stad en haar inwoners. Toch blijft men in Denemarken hopen dat er een F1-race komt.

“De positive vibe die ontstond rond de Formule 1 heeft er voor gezorgd dat ook andere steden hebben gereageerd,” aldus Helge Sandern die mee achter het project voor een F1-race in Kopenhagen stond, tegenover ‘Ekstra Bladet’.

“Indien er ergens anders in Denemarken een project is dat voldoende interessant is dan moeten we dat proberen, dit op voorwaarde. dat het praktisch haalbaar is en er uiteraard een gezonde economische basis kan gevormd worden.”

“We waren compleet verrast door die mededeling van de burgemeester maar we moeten aanvaarden dat het niet mogelijk is om nu een F1-race in Kopenhagen te organiseren, ook al ontving ik sinds de mededeling van de burgemeester heel wat positieve commentaren over ons project,” besloot Sandern.

Voorlopig ziet het er dus niet meteen naar uit dat Kevin Magnussen een thuisrace krijgt ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België