“Denk eens aan de fans”

De organisatie van de GP van Valencia heeft de FIA de raad gegeven om de bestraffing van Renault alsnog op te heffen of eventueel om te zetten naar een andere straf. Volgens de organisatie kan de FIA maar beter rekening houden met de Spaanse supporters en dus de aanwezigheid van Fernando Alonso.

“We moeten wel rekening houden met de Spaanse supporters want de meesten onder hen kochten uiteindelijk wel een ticket om Fernando Alonso in actie te kunnen zien. We hebben ondertussen al contact opgenomen met Renault en de Spaanse Autosport Federatie om er toch maar voor te zorgen dat Alonso op de grid zal verschijnen. Het zal niet makkelijk worden aangezien het voorbije weekend niet echt veilig verlopen is en Felipe Massa ook nog eens zwaar crashte”, aldus een van de organisatoren van de GP van Valencia.

Tot slot is al even geweten dat Bernie Ecclestone al enkele seizoenen droomt van een samenwerking tussen Alonso en Ferrari. Vorig seizoen al speculeerde men over een overstap maar toen presteerde de wagen van Renault plots weer naar behoren. Ook dit seizoen lijkt Renault opnieuw sterker voor de dag te komen, iets wat Ecclestone misschien niet graag gebeuren ziet want dat zou de overstap wel eens opnieuw in gedrang kunnen brengen. Een race vanuit de woonkamer volgen zou voor Fernando Alonso alvast doorslaggevend kunnen zijn, zeker als die race net in Valancia zou plaatsvinden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België