logo
 

Derde oefensessie vertraagd en slechts 30 minuten

08 juni 2013 — De derde en laatste oefensessie voor de GP van Canada is ingekort en is met heel wat vertraging gestart.

Tijdens een ondersteuningsrace is er een serieuze crash gebeurd in bocht nummer 11, waardoor er dringende herstellingen aan de vangrails noodzakelijk waren.

Aanvankelijk werd gedacht dat de vertraging slechts enkele minuten zou zijn, maar uiteindelijk startte de derde oefensessie met een half uur vertraging. De derde oefensessie werd ook met een half uur ingekort, waardoor de sessie slechts 30 minuten duurt in plaats van het uur dat normaal voorzien was. De reden hiervoor is dat in het reglement staat dat er minstens twee uur tijd moet zitten tussen het einde van de derde oefensessie en het begin van de kwalificatie.

De derde oefensessie moest normaal gesproken beginnen om 16 uur Belgische tijd en eindigen om 17 uur. De kwalificatie stond vervolgens gepland om 19 uur. Er werd besloten om de derde oefensessie in te korten zodat de kwalificatie op het normale aanvangsuur kan beginnen. Hierdoor worden de uitzendschema’s van de tv-zenders ook niet verstoord.

Voor de teams en rijders is de ingekorte derde oefensessie een tegenvaller van formaat. Gisteren kregen ze weinig tijd om onder normale omstandigheden te rijden, aangezien het circuit meestal nat lag. Ook voor de derde oefensessie zag het er niet meteen goed uit, want de ingekorte oefensessie begon op een vochtige baan. Ondermeer Ferrari hoopte om tijdens de derde oefensessie nieuwe onderdelen te testen.

De kwalificatie is voor heel wat rijders en teams dan ook een vat vol vraagtekens. Een verrassing van formaat is dus zeker en vast niet uit te sluiten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België