logo
 

Derde plek als verjaardagscadeau voor Max Verstappen

30 september 2017 — Max Verstappen wordt vandaag twintig en de Nederlander schonk zichzelf als verjaardagscadeau een derde plaats op de startgrid voor de GP van Maleisië.


Op vrijdag reed Verstappen tijdens de eerste oefensessie nog de snelste tijd maar tijdens de rest van het raceweekend moest Verstappen genoegen nemen met een plaatsje wat verderop.

Tijdens de kwalificatie reed Verstappen echter een sterke derde tijd, waarmee hij opnieuw teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich weet te houden.

“Het was een goede kwalificatie”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Het is erg gaaf om bochten vijf en zes volgas te kunnen nemen op dit fantastische circuit. Ik ben blij met mijn derde plek op mijn verjaardag.”

De derde oefensessie verliep iets minder goed voor Verstappen maar de Nederlander stond er wanneer het nodig was. Van op de derde plaats op de startgrid hoopt Verstappen ongetwijfeld dat zijn race op zijn minst iets langer zal duren dan in Singapore, toen hij betrokken geraakte bij een startcrash met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

”Het was op zich wel een goede dag. Het begin was moeilijk, de laatste training voelde niet zo goed aan maar uiteindelijk hebben we de balans van de auto goed aan kunnen passen voor de kwalificatie, en daarin liep alles wel redelijk goed. We weten dat we in de kwalificatie altijd wat achter lopen qua vermogen, maar normaal gezien zitten we er in de race dichterbij. Hopelijk hebben we morgen een goede start en dan zien we het wel,” blikt Verstappen vooruit naar morgen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië