“Details zullen de titelstrijd tussen Ferrari en Mercedes beslissen”

13 augustus 2017 — Volgens Kimi Raikkonen zullen het details zijn die de titelstrijd bij zowel de rijders als de constructeurs zullen beslissen.


Ferrari begon sterk aan het seizoen en doorheen de eerste helft van het seizoen wisselde het momentum tussen zowel Ferrari als Mercedes. Vooral Mercedes beleefde een dieptepunt in Monaco, al kon het vervolgens wel terugslaan tijdens de races nadien.

Mercedes kwam dankzij enkele overwinningen aan de leiding van het kampioenschap, al kon Ferrari wel terugslaan in Hongarije. Ferrari behaalde er ondanks enkele problemen een dubbeloverwinning en naderde zo in het constructeurskampioenschap op Mercedes. Vettel wist dan weer zijn voorsprong in de titelstrijd opnieuw uit te bouwen tot 14 punten.  Details zullen volgens teamgenoot Kimi Raikkonen echter bepalen wie er kampioen wordt.

“Het hangt af van de banden waarover we beschikken, de weersomstandigheden waarmee we geconfronteerd worden, het hangt van veel zaken af. Kleine zaken zullen het verschil maken,” aldus Raikkonen. “Momenteel nemen we vakantie en we zullen zien wat er gebeurt in Spa. Als je er echter nu naar vooruitkijkt dan zal het er niet zo eenvoudig zijn als in Hongarije. We zullen proberen om ons te verbeteren en daar ook snel te zijn.”

Ook doorheen de tweede seizoenshelft zal het momentum geregeld wisselen tussen Ferrari en Mercedes en daarbij moet volgens Raikkonen niet alleen naar de karakteristieken van de verschillende circuits gekeken worden.

“Sommige circuits zullen beter bij ons passen dan andere,” blikt Raikkonen vooruit naar de rest van het seizoen. “Op bepaalde vlakken zullen we ons moeten verbeteren, zeker tijdens de kwalificatie. Mercedes heeft dan meer motorkracht, maar het hangt echter van veel af. Je kan niet puur naar de layout van een circuit kijken en zeggen dat het goed voor ons of hen zal zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrariMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië