Deze piloten nemen deel aan de bandentest van Pirelli

22 januari 2016 — Volgende week vindt er een tweedaagse bandentest van Pirelli plaats. De Italiaanse bandenleverancier heeft nu de rijders bevestigd die zullen deelnemen aan de test.


De tweedaagse bandentest vindt plaats op 25 en 26 januari plaats op het circuit van Paul Ricard. Tijdens de bandentest zullen er door drie F1-teams prototypes van regenbanden getest worden: Ferrari, Red Bull en McLaren.

De focus van de teams ligt alleen op het testen van de Pirellibanden en er mogen door de teams geen nieuwe onderdelen op de wagens geplaatst worden. Pirelli bevestigde ondertussen de rijders die voor Ferrari, Red Bull en McLaren zullen deelnemen aan de test.

Voor Ferrari zullen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen deelnemen aan de test. Bij Red Bull zullen Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat afwisselend deelnemen aan de test. Beide teams laten dus gewoon beide vaste racepiloten deelnemen aan de bandentest.

McLaren is de enige renstal die niet haar vaste rijders maar onze landgenoot Stoffel Vandoorne laat deelnemen aan de bandentest. Vandoorne is de officiële reserverijder van het team en krijgt dankzij de bandentest van Pirelli een unieke kans om bijkomend F1-ervaring op te doen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België