“Deze race is een grote ontgoocheling”

28 oktober 2012 — Voor Sergio Perez verliep de GP van India erg dramatisch. De Mexicaan kreeg af te rekenen met een lekke band, geraakte nog in de pits maar moest uiteindelijk opgeven.

Perez moest na amper veertien ronden al de pits opzoeken doordat zijn linkervoorband hevig aan het blisteren was. Bij Sauber onderzoeken ze nog waardoor dit kwam. Maar kort daarna kreeg de Mexicaan af te rekenen met een lekke band. Die lekke band was veroorzaakt door een aanrijding met Ricciardo.

“Ik wou de verloren posities na mijn eerste pitstop goedmaken maar ik raakte Daniel Riccardo zijn voorvleugel toen ik hem voorbij wou gaan. De rechterachterband kwam van de velg en beschadigde iets achteraan de wagen. Mijn race zat er dus na amper twintig ronden al op,” zei een erg teleurgestelde Perez. “Vandaag was dan ook één grote ontgoocheling.”

Ook teamgenoot Kamui Kobayashi slaagde er niet in om punten te behalen. Kobayashi had een aanrijding met Pastor Maldonado en finishte als veertiende.

Sauber mag haar ambitie om Mercedes alsnog in te halen in het kampioenschap bij de constructeurs waarschijnlijk opbergen. Ook Mercedes kon in India geen punten behalen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Sauber de kloof van twintig punten in amper drie races nog kan overbruggen.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België