Deze vijf maatregelen moeten F1-raceweekends veilig maken

02 juni 2020 — Het nieuwe F1-seizoen gaat nu officieel op 5 juli met de GP van Oostenrijk van start. Om tot een veilige raceomgeving te komen heeft de Formule 1 een vijfstappenplan opgezet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Testen op COVID-19
De Formule 1 wil net als in het voetbal uitgebreid en continu F1-personeel, teamleden en rijders testen op COVID-19. Bedoeling hiervan is bij een eventuele besmetting zo snel mogelijk tot isolatie te kunnen overgaan.

Eerder liet men al verstaan dat verschillende besmettingen niet noodzakelijk tot het stopzetten van een raceweekend of kampioenschap zullen leiden. Een rijder die besmet geraakt kan echter wel ernstige gevolgen voor het kampioenschap hebben.

Gesloten evenementen
De F1-races zullen voorlopig zonder publiek afgewerkt worden. In een statement van de Formule 1 valt te lezen dat men niet verwacht om races met publiek te organiseren, maar volledig uitgesloten wordt het niet. Mogelijk volgen er binnen enkele maanden wel races met publiek, maar de Europese races zullen dus zonder publiek afgewerkt worden.

Minimaal aantal personeel
Het aantal personeelsleden van de F1-teams alsook de F1 zelf wordt zoveel mogelijk beperkt, enkel het essentieel personeel mag de raceweekends bijwonen. De F1 communiceerde nog niet over het aantal personeelsleden dat de teams mogen meenemen naar de raceweekends maar eerder viel het cijfer van 60 uitvoerende personeelsleden en 20 niet-uitvoerende personeelsleden.

Geïsoleerd reizen
Ook het reizen zal er voor de F1-teams anders uitzien. De teams zullen strikt gescheiden van elkaar naar de races vliegen, dit zodat er geen onderlinge besmettingen tussen de teams kunnen plaatsvinden. Ook in de F1-paddock worden de teams daarom strikt van elkaar gescheiden.

Om contact met andere mensen te vermijden zullen de teams met aparte vluchten naar de raceweekends gebracht worden, er zal dus geen contact met andere vliegtuigpassagiers kunnen plaatsvinden.

Social distancing
Net als voor ons geldt ook in de Formule 1 de regel ‘sociale afstand’ te bewaren. De Formule 1 laat dan ook weten dat we dit jaar niet de gebruikelijke vieringen of interviews zullen zien. Dit alles zal op een andere manier plaatsvinden.

 

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België