“Deze wanprestatie betekent het einde voor Alex Albon bij Red Bull”

27 oktober 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer moet Alex Albon na zijn wanprestatie tijdens de GP van Portugal niet hopen op een nieuw contract bij Red Bull Racing en zal Max Verstappen waarschijnlijk een nieuwe teamgenoot krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

“Het was een verschrikkelijke race voor hem, echt verschrikkelijk,” aldus Palmer tijdens de ‘BBC Five Live’s Chequered Flag podcast’ over Alex Albon die slechts als twaalfde over finish reed.

“Bij de start verloor hij posities, daar waar hij op de zachtere band eigenlijk het potentieel had om plaatsen goed te maken. Kijk bijvoorbeeld naar Leclerc op de mediums en de twee Mercedes-rijders die problemen hadden om hun banden op temperatuur te krijgen.”

“Albon tuimelde echter uit de top tien. Deed hij daarna een inhaalmanoeuvre tijdens de race? Ik denk het niet. Hij finishte als twaalfde achter Kimi Raikkonen.”

“Raikkonen reed vijfde en bijna iedereen in het middenveld passeerde hem, inclusief Sebastian Vettel aan het einde van de race waarmee hij Kimi uit de punten duwde.”

“Albon reed echter bijna de hele race achter hem, achter een Alfa Romeo die zich als zestiende kwalificeerde. Hij slaagde er gewoon niet in om enige progressie te boeken.”

Volgens Palmer zal Albon tijdens het komende raceweekend in Imola een indrukwekkend resultaat moeten neerzetten om zijn racezitje te behouden. Anders vreest Palmer dat het voor Albon einde verhaal is bij Red Bull.

“Het was een zeer zware race voor hem, hij werd op een ronde gezet door zijn teamgenoot,” benadrukt Palmer nogmaals de slechte prestatie van Albon tijdens de GP van Portugal.

“Wanneer hij onder druk staat, hij heeft waarschijnlijk zijn slechtste raceweekend beleefd. Het is volgend mij met voorsprong zijn slechtste race voor Red Bull en dat op een uitermate slecht moment.”

“Ik denk dat het voorbij is voor hem, tenzij Red Bull in de data een beschadiging aan de vloer of de wagen vindt, of een andere factor die zijn slechte prestatie kan verklaren. Om eerlijk te zijn denk ik dat dit het laatste zetje richting een Red Bull-exit was.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België