logo
 

Di Montezemolo: “Jules Bianchi zou Kimi Raikkonen hebben opgevolgd”

20 juli 2015 — Voormalig Ferrari-president Luca Di Montezemolo vertelde tegenover Sky Sports Italia dat Ferrari Jules Bianchi had gekozen als vervanger wanneer Kimi Raikkonen het team zou verlaten. image

Die beslissing werd volgens de Italiaan al een hele tijd voor zijn ongeval tijdens de GP van Japan genomen. Di Montezemolo was toen nog Ferrari-president, en Bianchi had al meerdere malen voor de Scuderia getest. De Fransman viel in 2014 nog in voor Kimi Raikkonen in Silverstone na diens ongeval tijdens de GP van Groot-Brittannië de week ervoor.

Bianchi werd dan ook aangeduid als opvolger voor de Fin, wanneer die het team zou verlaten. “Jules Bianchi was één van ons .” vertelde Di Montezemolo aan Sky Italia. “Hij was een deel van de Ferrari-familie, en we hadden al voor hem gekozen voor de toekomst, na de samenwerking met Kimi Raikkonen. Hij was een gereserveerde, snelle en welopgevoede topkerel met een enorme toewijding aan Ferrari. Hij had een zeer mooie toekomst voor zich.”

“Het ongelukkige noodlot heeft hem echter van ons weggerukt, en laat bij iedereen een enorme leegte na. Ik heb een hechte band met de familie Bianchi, die zich overigens ongelooflijk moedig doorheen de voorbije negen verschrikkelijke maanden hebben gesleurd, en met al zijn vrienden bij Ferrari. We zijn een topgast kwijt, en zo zal hij ook door iedereen worden herinnerd.”

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: Jules BianchiFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië