Di Resta neemt het op voor Pirelli

15 mei 2013 — Paul Di Resta vindt niet dat Pirelli de banden moet aanpassen en springt in de bres voor de bandenleverancier. image

“Willen ze misschien opnieuw saaie processieraces zoals met Bridgestone? Tegenwoordig is alles anders, het is veel onvoorspelbaarder geworden. Ik denk dat dit geen slechte zaak is voor de Formule 1. De teams uit het middenveld maken er in elk geval meer kans door.” vindt de Schot.

“Natuurlijk willen de topteams liefst voorin kwalificeren en daarna wegrijden van de rest, en dat is de reden waarom die nu zo klagen. Maar nu kunnen wij als middenmoters onze strategie wijzigen om zo te proberen vooraan mee te doen. Met Force India kunnen wij ons niet op de eerste rij kwalificeren, maar met deze banden kunnen we tijdens de race toch voor een goede eindpositie gaan.”

Red Bull baas Dietrich Mateschitz liep na de race in Barcelona briesend richting Bernie Ecclestone. “Dit heeft absoluut niets meer met racen te maken!” riep de Oostenrijker nog. Ook Ecclestone gaf daarna zijn al dan niet opgedrongen mening over het Pirelli-rubber. Daarop besliste Pirelli dat ze hun compounds zouden aanpassen tegen Canada, maar Di Resta vindt dat een wijziging niet aan de orde is.

“We wisten op voorhand dat het Circuit de Catalunya meedogenloos zou zijn voor de banden. Misschien zelfs het zwaarste van alle races. Maar je mag de banden ook niet zomaar over één race beoordelen. Bekijk het op alle wedstrijden, en dan zal dat wel meevallen. De volgende races zal het weer een stuk beter gaan denk ik.” aldus Di Resta.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België