logo
 

Di Resta voelt druk op de ketel

15 februari 2013 — Paul Di Resta meent dat hij onder druk komt te staan nu hij begint aan zijn derde seizoen bij Force India.

image
De Schot is nog steeds ontgoocheld in het feit dat de topteams om hem heengegaan zijn. Hij vindt het absoluut belangrijk om tegen 2014 bij een topteam te zitten, aangezien de hele Formule 1 een grote metamorfose ondergaat. “Een nieuwe generatie wagens, nieuwe motoren, wat meer elektriciteit, alles is nog onbekend. En er zijn ook nog twintig lange, stressvolle GP-weekends in het vooruitzicht.”

Di Resta wacht ook nog steeds op de bevestiging van zijn nieuwe collega bij het Force India team. Daardoor ligt de volledige verantwoordelijkheid nu op zijn schouders, al geeft hij toe niet bang te zijn voor wat meer verantwoordelijkheid.

Di Resta geeft in een interview met Sky Sports F1 wel toe dat er meer druk op hem komt te liggen, nu het al zijn derde seizoen bij Force India zal zijn. De voormalige DTM-kampioen kende een afwisselend seizoen in 2012, waarbij zijn laatste hoogtepunt de mooie vierde plaats was in Singapore. Sinds Japan wist de Schot nog slechts twee punten bij elkaar te sprokkelen.

“We mogen zeker de hoogtepunten van 2012 niet vergeten. We toonden heel wat snelheid in bepaalde wedstrijden, en het plan is nu om onze focus terug op te nemen om opnieuw sterk te starten en druk te zetten op de juiste mensen.”

Tot slot laat Di Resta zich ook nog op een zeer enthousiaste wijze uit over de banden die Pirelli voorziet voor het nieuwe seizoen. “De nieuwe banden zullen voor enkele verrassingen zorgen. De opbouw van de band en de compounds zullen verschillen van de vorige. Pirelli heeft ons uitgebreid beloofd dat ze ons meer dan eens hoofdpijn zouden bezorgen. Dat vind ik geweldig!”

“De grote jongens voorin zullen alles uit hun banden halen tijdens de kwalificatie, en dat zal zich uiten tijdens de race. Daarom denk ik dat wij het iets agressiever kunnen aanpakken. Ik denk dat ik als rijder de juiste snelheid kan vinden en toch mijn banden sparen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België