logo
 

Di Resta vraagt onderzoek naar besttijden onder gele vlag

07 juli 2012 — Paul di Resta was na afloop van Q2 gefrustreerd omdat hij met een elfde tijd zich net niet kon kwalificeren voor het laatste beslissende deel van de kwalificatie.

Tegen het einde van Q2 regende het besttijden en daar was Paul di Resta één van de slachtoffers van. De thuisrijder was enkele duizendsten te traag om in de top tien te eindigen en dat leidde tot frustratie.

Paul di Resta was amper over de finish gereden en had net over de boordradio te horen gekregen dat hij elfde was, maar hij repliceerde meteen door de vraag te stellen of Alonso en Vettel hun sectortijden niet verbeterd hadden onder een gele vlag.

“Ik was verward omdat er gele vlaggen getoond werden. Veel rijders hebben toen hun snelste tijd gereden” zei Paul di Resta na afloop van de kwalificatie tegenover Sky Sport F1. “De wedstrijdleiding moet dit zeker onderzoeken.”

Paul di Resta gaf echter ook toe dat het pakket van Force India, dat voor droge omstandigheden was afgesteld, waarschijnlijk niet goed genoeg was.

“Misschien namen we iets te veel risico door op een droge kwalificatie te gokken. Het kon ons echter betere perspectieven bieden voor de race,” zei een teleurgestelde Paul di Resta.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België