“Die motor valt wel te herstellen”

13 maart 2015 — Het seizoen van Daniel Ricciardo begon in mineur. De Australiër moest immers aan de kant blijven tijdens de tweede oefensessie door een motorprobleem. image

“Het probleem dat we moeten oplossen met de verbrandingsmotor is behoorlijk complex, waardoor we geen tijd meer hadden om dit vandaag nog in orde te brengen. Daarom heeft het team nu gewoon een nieuwe motor geplaatst. Er waren deze voormiddag ook al enkele probleempjes, waardoor we niet alles in orde kregen tegen de tweede vrije training. We wilden niets overhaasten, dus nu proberen we alles terug op de rails te krijgen tegen morgen.” zo legt Ricciardo uit.

Door het probleem met de verbrandingsmotor van de Red Bull RB11 zag het Oostenrijkse team zich genoodzaakt om een nieuw exemplaar te plaatsen bij Ricciardo. Geen ideale situatie, aangezien het aantal te gebruiken motoren dit seizoen werd teruggeschroefd naar vier stuks. De Australiër denkt echter dat de kapotte motor kan hersteld worden, en maakt zich bijgevolg geen zorgen voor de rest van het seizoen.

“We hebben heel wat werk te doen, maar we maken ons geen zorgen om de tijd. We hoefden niets te overhaasten om nog vlug vijf rondjes te kunnen rijden. Ik denk ook niet dat het een invloed zal hebben op het aantal motoren die we dit seizoen mogen gebruiken.”

Ricciardo maakt zich weinig zorgen, mede omdat teamgenoot Daniil Kvyat een vlekkeloze sessie kende. Toch had de Australiër graag zo veel mogelijk gereden in de aanloop naar zijn thuisrace.

“Het zal al heel wat helpen dat mijn teamgenoot heel wat ronden heeft kunnen afleggen. Ik zal dus goed moeten luisteren tijdens de meeting naar wat Daniil en zijn ingenieurs hebben geleerd, zodat ik dat kan meenemen naar morgen om wat werk in te halen. Het is immers veel prettiger om met beide wagens op het circuit te rijden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België