Dirk De Beer wordt hoofd aerodynamica bij Williams

20 februari 2017 — Na zijn vertrek bij Ferrari afgelopen zomer maakt Dirk De Beer de overstap naar Williams. Zijn contract bij het Britse team gaat op één maart, tijdens de wintertest in Barcelona, van start.


De Beer had al veel succes bij Renault en Lotus toen hij onder James Allison werkte. Samen maakten ze in 2013 de overstap naar Ferrari, waar ze tot afgelopen zomer werkten. Allebei stapten ze op tijdens de technische herschikking.

“Ik ben zeer blij dat ik Williams mag versterken. Het team heeft een ongelofelijke waarde binnen de F1. Ik ben dan ook erg trots om hier een deel van uit te gaan maken. Ik kijk ernaar uit om te werken met Dave Wheater en het hele team dat zich toelegt op de aerodynamica. We zullen samen de ontwikkelingen binnen het seizoen, maar ook erna, gaan bevorderen. Ik wil graag Williams bedanken om mij deze kans te geven,” klinkt het bij de Zuid-Afrikaan.

“We zijn zeer enthousiast om iemand met zoveel ervaring als Dirk aan ons team toe te voegen. Doordat hij al enkele jaren als hoofd van aerodynamica in de sport heeft gewerkt, zal zijn kennis en expertise een grote troef zijn om ons team weer vooraan op de grid te krijgen,” voegde Claire Williams er aan toe.

De Beer is één van de vele prominente aanwinsten van het Britse team voor 2017. Zo verlieten Paddy Lowe, het voormalige technische hoofd van Mercedes, en Dave Redding, de gewezen sportmanager van McLaren, al eerder hun team voor een job bij Williams.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België