“Dit incident is de ideale kans om de ‘T-wing’ te verbieden”

14 april 2017 — Tijdens de tweede oefensessie kwam de 'T-wing' van Valtteri Bottas zijn Mercedes los en reed Max Verstappen erover. De Nederlander zijn bolide raakte ernstig beschadigd. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is dit de ideale kans om de veelbesproken 'T-wing' te verbieden.

Toen de eerste nieuwe F1-bolides voorgesteld werden volgde de ene ‘T-wing’ na de andere. Teams die een bolide presenteerden zonder ‘T-wing’ introduceerden vaak wel een exemplaar tijdens de wintertests of tijdens de eerste twee races van het seizoen.

In China was er al een incident met Bottas zijn ‘T-wing’ die van de bolide viel en ook in Bahrein was het dus prijs. Ook het Haas F1 team moest al eens de ‘T-wing’ van de wagen demonteren omwille van problemen.  Het sterkt Christian Horner in zijn idee dat de ‘T-wing’ verboden moet worden.

“Ik ben waarschijnlijk de verkeerde persoon om een verbod op de ‘T-wing’ te vragen, aangezien we er geen hebben. Iedereen zal dan zeggen dat we dat vragen omdat we er geen hebben,” zei Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik vind echter dat Charlie, indien hij dat wenst, de perfecte opportuniteit heeft om ze op basis van de veiligheid te verbieden. Ze zijn waarschijnlijk echter tot het einde van het jaar te zien zijn.”

Max Verstappen verloor tijdens de tweede oefensessie heel wat kostbare tijd doordat zijn wagen ernstig beschadigd raakte door over de ‘T-wing’ van Bottas te rijden.

“Vandaag zorgde het voor zo’n 50 000 Britse pond aan schade, dus ik vind dat ze op basis van de veiligheid en de kostprijs verboden moeten worden,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België