“Dit is een aanval van de Formule 1 op de NASCAR”

27 februari 2014 — Deze straffe uitspraak komt van Eddie Gossage, de baas van de Texas Motor Speedway.


De GP van de USA vindt dit jaar plaats op 2 november en laat dat nu net ook de datum zijn waarop de NASCAR Sprint Cup-race op de oval bij Fort Worth plaatsvindt. Volgens Gossage betekent een F1-race op 2 november dan ook een regelrechte aanval op de NASCAR.

“Ik vind het echt dom,” aldus Gossage. “Het is een schot dat wordt afgevuurd door de Formule 1 richting de NASCAR, een echte aanval. Ik kan niet zeggen dat ik verrast ben van Bernie Ecclestone , hij doet wel vaker domme dingen.”

“Wanneer je iets in twee delen verdeelt, of het nu 50-50, 60-40 of 99-1 is, dat maakt niet uit, er is niemand die de volle honderd procent heeft,” tracht hij zijn standpunt te verduidelijken. “Het is simpelweg niet slim. Er zijn 52 weken in een jaar. Maar dat was zogezegd het enige weekend dat paste voor Austin? Laat me niet lachen.”

Volgens Gossage treft ook het management van het Circuit of the Americas eveneens schuld.

“Ze hadden moeten rechtstaan en er tegenin gaan. Ze hadden de kracht en de durf moeten hebben om ‘nee’ te zeggen,” aldus Gossage.

Bernie Ecclestone liet reeds weten dat het management van het Circuit of the Americas heeft laten weten dat het publiek dat een F1-race bezoekt ernstig verschilt van het publiek van een NASCAR-race en dat ze daarom niet veel fans van elkaar zouden afsnoepen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België