“Dit is een grote opluchting”

14 maart 2014 — Sebastian Vettel is tevreden over het verloop van de tweede vrije training op vrijdag in Melbourne. image

De dag begon niet goed voor de viervoudig wereldkampioen. Een probleem met zijn wagen zorgde ervoor dat hij maar iets meer dan een half uur kon rijden tijdens de eerste oefensessie.

De tweede vrije training bracht heel wat meer voor Vettel. 41 ronden en een vierde tijd stemden de Duitser tevreden, vooral na een zeer moeilijke winter, waar alles tegensloeg voor Red Bull. Ook Daniel Ricciardo deed het met een zesde tijd niet onaardig.

“Dit is een grote opluchting, want er is hier veel werk in gekropen.” verklaarde Vettel na afloop van de tweede oefensessie. “Het grote verschil zit hem in de nieuwe onderdelen die we meehebben. Het zijn niet noodzakelijk onderdelen die de prestaties bevorderen, maar het zijn nog wel onderdelen die we tijdens de tests niet bijhadden, dus toen moesten we het doen met een noodoplossing hier en daar.”

“Geen van beiden kende vandaag grote problemen. De wagen reed, en de balans voelde goed aan. Qua snelheid hebben we nog wel wat te doen, maar voor de rest gaat het goed.” Daarmee geeft Vettel ook meteen aan dat Red Bull toch nog heel wat inhaalwerk voor de boeg heeft ten opzichte van de andere topteams.

“Elke ronde die we kunnen rijden is meegenomen. Ik heb in mijn carrière al heel wat rondjes afgelegd, maar met deze wagen ligt dat anders, mede door de omstandigheden. Er zijn heel wat nieuwigheden, zowel voor het team als voor mezelf. We mogen echter geen stappen overslaan, en niets forceren. Vandaag ging alles alvast goed.” aldus Vettel.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België