“Dit is een overduidelijke waarschuwing van Mercedes”

27 februari 2016 — Volgens Felipe Massa vormen de hoeveelheid ronden die Mercedes heeft afgelegd tijdens de eerste vier testdagen een overduidelijke waarschuwing voor de overige teams.


Wie gaat Mercedes ervan weerhouden om in Melbourne als eerste over de finishlijn te rijden? Die vraag mogen we ons zo langzaam aan gaan stellen. Bij Mercedes mogen ze dan wel op geen enkele testdag de besttijd hebben laten noteren, wat de renstal echter liet ziet was desalniettemin indrukwekkend te noemen.

Mercedes legde tijdens de vier testdagen, 675 ronden af. Dat komt neer op 3142 km, ruim 1000 km meer dan Toro Rosso dat met 2080 km het tweede hoogste aantal kilometers aflegde. Volgens Felipe Massa vormt dat alvast een serieus waarschuwing voor de overige teams. Mercedes kon het zich immers zelfs veroorloven om heel wat experimentele onderdelen uit te testen.

“Het feit dat ze zoveel ronden afleggen is op zich al een erg grote waarschuwing voor het nieuwe seizoen, samen met wat ze de voorbije twee jaar wisten te presteren, de manier waarop ze vorig seizoen eindigden, de wagen waarover ze beschikken en de regels die hetzelfde blijven,” aldus Felipe Massa. “Het is sowieso een waarschuwing, hoe de omstandigheden ook zijn. Wat ze op de baan hebben laten zien toont dat ze opnieuw zeer, zeer sterk zullen zijn.”

Er rest de concurrentie nog vier dagen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen, waarna snel duidelijk zal worden of ze toe zijn aan een nieuwe inhaalrace, of daadwerkelijk de strijd met Mercedes kunnen aangaan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaMercedes

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië