“Dit moet de snelste startprocedure ooit in de F1 geweest zijn”

23 maart 2019 — Volgens voormalig Mercedes F1-piloot Nico Rosberg was de startprocedure dit jaar tijdens de GP van Australië waarschijnlijk de snelste ooit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Australian Grand Prix (@ausgp) op

Na het onverwachte overlijden van Charlie Whiting nam Michael Masi de startprocedure en wedstrijdleiding van de GP van Australië voor zijn rekening. Masi zorgde volgens Nico Rosberg voor waarschijnlijk de snelste startprocedure in jaren, mogelijk zelfs de snelste ooit.

Volgens de wereldkampioen van 2016 speelde de snelle startprocedure bovendien een sleutelrol in de overwinning van Valtteri Bottas.

“Statistisch gezien was het zeker één van de snelste startprocedures ooit in jaren, zo snel gingen de lichten uit, ” zo blikt Nico Rosberg terug op de race in Australië. “Er waren zeker rijders die verrast werden, het is zeker ook het zwakke punt van Lewis.”

Na afloop van de race gaf Lewis toe dat zijn start beter moet, dat hij daar beter op moet oefenen. Volgens Rosberg was dat ook het grote verschil tussen Hamilton en Bottas in Australië, de manier waarop ze allebei hun start voorbereidden.

“Valtteri oefende constant met zijn koppeling, net als ik deed, één, twee, drie keer, misschien wel honderd keer. En Lewis? Niet één keer, of misschien maximaal vijf keer,” aldus Rosberg.

“Het probleem voor Valtteri is dat Lewis steeds zo sterk is tijdens de kwalificatie, dat is de belangrijkste horde voor hem. Er bestaat echter een kans dat het tot een mooi duel komt.”

“Indien Valtteri op mentaal vlak positief kan blijven dan kan hij wereldkampioen worden, Lewis kent immers altijd een zwak moment.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België