“Dit resultaat is beschamend”

12 mei 2013 — De kwalificatie verliep voor McLaren al niet goed en de race was niet echt beter. Button en Perez finishten als achtste en negende, een beschamend resultaat volgens Jenson Button.

image
Button geraakte tijdens de kwalificatie niet in Q3 en moest van op de veertiende plaats vertrekken. Ook zijn start was niet goed, want de Brit viel terug tot de zeventiende plaats, maar hij kon alsnog als achtste finishen. Teamgenoot Perez die van op de negende plaats mocht vertrekken kwam op dezelfde plaats ook aan.

De teleurstellende start van het seizoen werd dus in Barcelona verder gezet. Volgens Button is het beschamend, zeker wanneer je weet dat ze gesteund worden door zoveel fans die naar de races komen.

“Ik zag heel wat caps en shirts van McLaren tussen de toeschouwers en het is dan ook een beetje beschamend voor ons aangezien we het niet goed genoeg doen,” zei Button na afloop van de race. “We zullen er echter geraken en ondertussen wil ik hen bedanken voor de steun. Hopelijk zal de race in Silverstone voor een uitverkocht publiek gereden worden.”

In eerste instantie ziet het er naar uit dat de updates van McLaren in Barcelona niet het verhoopte resultaat brachten. Maar volgens Button is het te vroeg om conclusies te trekken.

“We hebben nog heel wat werk voor de boeg,” aldus Button. “Als je kijkt naar de snelheid waarmee sommige wagens ons passeerden ... Akkoord, we stonden op een andere strategie maar er wacht ons nog veel werk. We hebben heel wat bruikbare data verzameld en er komen nog enkele nieuwe onderdelen voor Monaco. Misschien hebben we progressie geboekt, maar we moeten eerst naar de fabriek terugkeren om alles te analyseren. Beide wagens eindigden in de punten, ik denk dat dit positief is.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België