logo
 

“Dit was precies wat we nodig hadden”

23 juni 2014 — Valtteri Bottas kan zijn geluk niet op na zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière. image

De ontgoocheling over de gemiste polepositie kon zich tijdens de race geen meester maken van Valtteri Bottas. De Fin reed een solide race, en pakte zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière. Williams slaagde er niet in om Mercedes echt te bedreigen voor de overwinning, maar toch denkt Bottas dat Mercedes de hete adem van Williams stilaan moet beginnen voelen.

“Ik ben echt supergelukkig. Het is eigenlijk te moeilijk om te verwoorden. Ik ben het team enorm dankbaar voor deze wagen. We hebben met Williams de laatste jaren een lange weg afgelegd, maar nu is het beter. Deze race was precies wat we nodig hadden op dit moment. Alles verliep eigenlijk zoals gepland.” verklaarde Bottas na de race.

“Dit keer was de wagen wel goed genoeg voor het podium. Over het algemeen is dit het beste weekend uit mijn carrière tot dusver. Als team waren we dit weekend zeer sterk, en dat is allemaal te danken aan het vele harde werk.”

Bottas klopte zijn teamgenoot Massa, en denkt tevens dat Williams behoorlijk dicht in de buurt van Mercedes aan het komen is, al had Williams nog niet de snelheid om het fabrieksteam te verslaan over de hele race.

“Dit circuit lag ons goed, en je weet maar nooit wat er in de volgende races nog kan gebeuren. Ik denk wel dat we beetje bij beetje vooruitgang boeken, want we geraken nu wel op de posities die we voor ogen hebben. We hebben de laatste tijd wat problemen gekend, en misschien niet alles uit de wagen gehaald, maar vandaag hebben we getoond waartoe we echt in staat zijn.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België