“Dit wordt de laatste race met mooie F1-bolides”

23 november 2017 — Komend weekend vindt de laatste race van het seizoen plaats. De GP van Abu Dhabi wordt volgens Lewis Hamilton meteen ook de laatste race met "mooie wagens".


Vanaf volgend seizoen zullen we ‘Halo’ geïntroduceerd zien op de F1-bolides. Het veelbesproken systeem ter bescherming van de rijders zorgt voor verdeelde meningen en heel wat kritiek. Ook verschillende F1-piloten zijn er niet voor te vinden.

“Het is het laatste jaar dat we er goed uitzien in de wagens, het is de laatste race dat de wagens er goed zullen uitzien,” aldus Hamilton, die duidelijk geen voorstander is van Halo.

‘Ik denk dat we volgend jaar bergaf gaan op het vlak van hoe de wagens eruit zien. De veiligheid zal verbeterd worden en misschien kan het dan toch op één of andere manier een succes worden.”

Volgens Sebastian Vettel zullen de fans zich echter redelijk snel aanpassen aan de F1-bolides die er anders uit zullen zien.

“Het klopt dat de wagens er volgend jaar anders zullen uitzien. Alles wat ik tot dusver gezien heb ziet er anders uit,” aldus Vettel. “Aan de andere kant zullen we er allemaal aan wennen. Er bestaat echter geen twijfel over dat de wagens er nu beter uitzien maar we zullen eraan wennen en we zullen het systeem verbeteren zodat het er beter zal uitzien. We mogen het dan ook niet al te veel opblazen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België