Dit zal volgens Christian Horner de titelstrijd beslissen ...

17 maart 2018 — Binnen een week zit de eerste kwalificatie van het nieuwe F1-seizoen er al op. In de aanloop naar het eerste raceweekend blikt Red Bull-teambaas Christian Horner vooruit naar komend seizoen en vertelt hij ons wat volgens hem komend seizoen het verschil zal maken.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Net als tijdens de voorbije jaren blijft het moeilijk om in te schatten hoe momenteel de krachtsverhoudingen in de F1 liggen, dat geeft ook Horner toe, al meent hij wel dat het ‘closer’ dan vorig jaar zal zijn.

“Het is enorm moeilijk om tijdens de wintertests in te schatten hoe de verhoudingen liggen. Iedereen rijdt immers met een verschillende brandstofhoeveelheid en een andere hoeveelheid motorkracht. Er zit echter wel een patroon in,” blikt Horner terug op de voorbije twee wintertests. “Mercedes ziet er zeer sterk uit over de langere runs. Tussen Ferrari en onszelf ziet het er een heel stuk closer uit.”

Grote vraag is uiteraard hoe de titelstrijd zal verlopen. Volgens Horner zal één ding cruciaal zijn in die titelstrijd.

“Alles zal draaien rondom de ontwikkeling van de wagen en wie dat het beste en het snelste kan gedurende de 21 races en de negen maanden die nu volgen,” benadrukt Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België