Domenicali: “Natuurlijk is Ferrari boos”

28 juni 2010 — Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is van mening dat de teams zich in de toekomst misschien best niet meer te strikt aan het reglement houden.

We blikken uiteraard nog even terug op de bestraffing van McLaren-rijder Lewis Hamilton tijdens de race in Valencia gisteren. De Britse rijder vertraagde in eerste instantie toen de safety car uit de pitstraat gereden kwam maar vervolgens trapte hij snel weer zijn gaspedaal naar beneden. Fernando Alonso verloor door deze ontoelaatbare actie heel wat tijd en de Spanjaard klaagde daar vervolgens erg openlijk en gefrustreerd over.

image

De stewards besloten Hamilton vervolgens slechts een erg milde straf op te leggen waardoor hij zijn positie sipelweg kon behouden. Stefano Domenicali is ook ditmaal van mening het reglement niet is wat het moet zijn.
“Natuurlijk zijn we erg boos want we hebben de punten niet gekregen die we eigenlijk verdienden. We zaten dit weekend in de juiste richting want we maakten absoluut een stap voorwaarts. Toch verdienden we minder punten dan in onze zwaarste races van dit seizoen. De beslissingen die men heeft genomen zijn niet fout maar in de toekomst kan je duidelijk beter het reglement negeren om er vervolgens je voordeel uit te halen. Ferrari stapt uiteraard naar de FIA maar het resultaat van gisteren zal daardoor niet veranderen”, aldus Stefano Domenicali.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België