“Dominantie maakt nu eenmaal deel uit van de Formule 1”

20 maart 2015 — Voormalig F1-wereldkampioen Alain Prost begrijpt niet dat er zoveel kritiek komt op de dominantie van Mercedes.


Het nieuwe F1-seizoen 2015 is van start gegaan en trekt de lijn van vorig jaar door: Mercedes dat domineert. Meteen is er opnieuw kritiek op het feit dat Mercedes de Formule 1 domineert, maar Alain Prost begrijpt die kritiek niet.

Volgens Prost wordt een dominantie in de sport blijkbaar niet meer aanvaard, ook al is dat niets nieuw voor de sport. In het verleden gebeurde het regelmatig en ook in de toekomst zal het immers nog voorvallen dat een bepaald team de Formule 1 domineert.

“Op een of andere manier aanvaardt men het niet langer dat een team domineert, dat iemand uitstekend werk verricht heeft,” zei Prost tegenover F1i. “Maar dat is geen Formule 1. Formule 1 gaat over concurreren. Mercedes heeft drie à vier jaar gewerkt alvorens ze aan de top stonden. Jammer genoeg kan het twee tot drie jaar duren alvorens iemand ze inhaalt, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van het spel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België