“Dominantie Mercedes jaagt F1-fans weg”

04 maart 2015 — Voor de zoveelste keer ijvert Christian Horner, de teambaas van Red Bull, voor een wijziging van het motorenreglement.


Vorig jaar werden in de Formule 1 de V6-turbomotoren geïntroduceerd. De introductie van de nieuwe motoren, gecombineerd met allerlei andere wijzigingen van het technisch reglement, zorgden ervoor dat de krachtsverhoudingen in de Formule 1 grondig door elkaar werden geschud. De motor van Mercedes was overduidelijk de krachtigste en meest efficiënte. Het F1-team van Mercedes wist het seizoen 2014 dan ook te domineren.

Er wordt reeds geruime tijd door de concurrentie geijverd om het motorenreglement aan te passen, maar het ziet er naar uit dat er pas ten vroegste tegen 2017 uitgebreid gesleuteld zal worden aan het technisch reglement van de Formule 1.

Christian Horner ijvert echter reeds geruime tijd voor het aanpassen van het motorenreglement maar de teambaas van Red Bull krijgt geen gehoor bij Mercedes. Horner haalde al heel wat argumenten aan om een aanpassing van het reglement te verkrijgen. Een nieuw argument dat Horner nu gebruikt is dat de dominantie van Mercedes de F1-fans wegjaagt.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we goede races zien en hoe dichter het veld op elkaar zit des te beter,” zei Horner tegenover City AM. “Ik denk dat dit het meest fundamentele is dat de fans weten te appreciëren. De power unit zorgt momenteel echter voor te grote verschillen. Ik denk dat de kloof tussen de beste en slechtste power unit aanzienlijk verkleind moet worden. Dat zal er automatisch voor zorgen dat de races spannender worden.”

Wat denken jullie? Jaagt de dominantie van Mercedes inderdaad de F1-fans weg? Stem op de poll op onze homepage.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België