“Dominantie Red Bull kan de komende race al voorbij zijn”

30 oktober 2012 — Red Bull domineerde de voorbije vier races. Sebastian Vettel ging telkens met de overwinning aan de haal, maar aan die dominantie kan volgens Sam Michael (McLaren) snel voorbij zijn.

Volgens Sam Michael is de dominantie van Vettel en Red Bull in sterke mate afhankelijk van het circuit waarop gereden wordt. Het is geweten dat Red Bull de voorbije race kon profiteren van enkele belangrijke updates, maar de competitiviteit is echter in sterke mate verbonden met de circuits.

“De performantie en competitiviteit kan afhankelijk van het circuit snel met enkele tienden van een seconde verschillen,” aldus Sam Michael. “Misschien heb je twee of drie tienden van een seconde voordeel tijdens de kwalificatie, waardoor je op de eerste startrij kan vertrekken en een betere kans maakt tijdens de race.”

Indien de competitiviteit van de teams inderdaad in sterke mate afhangt van de circuits waarop gereden wordt, dan kan het komend weekend al zo zijn dat Red Bull opeens niet meer dominant is. Dat beweert althans Sam Michael toch.

“Zelfs indien niemand updates op de wagen zou plaatsen dan is er een redelijke kans dat men even snel of misschien zelfs sneller kan zijn dan Red Bull. Het hangt echt in sterke mate af van de circuits. Het heeft dan ook in mindere mate te maken met de updates die je op je wagen plaatst.

Volgens Sam Michael weten de teams pas of ze competitief zijn en of hun updates werken wanneer ze ook daadwerkelijk op het circuit aanwezig zijn en de eerste oefensessies zijn afgewerkt.

“Er zijn geen favoriete circuits meer. Je weet pas of je competitief bent wanneer je op het circuit rijdt,” is het besluit van Sam Michael.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België