“Dominantie van Mercedes is nog niet voorbij”

11 januari 2016 — Volgens Lewis Hamilton zal Mercedes ook dit jaar nog kunnen profiteren van haar sterke basis na het voorbije seizoen. De dominantie van Mercedes is volgens Hamilton nog niet voorbij.


Mercedes wist vorig seizoen slechts drie races niet te winnen. De renstal behaalde beide wereldtitels en beide rijders eindigden op de eerste twee plaatsen op het kampioenschap. Vooral van Ferrari wordt verwacht dat ze in 2016 de strijd met Mercedes zullen aangaan.

Hamilton is er echter van overtuigd dat Mercedes ook dit jaar nog zal kunnen domineren, vooral omwille van de sterke basis die het team na de voorbije twee seizoenen heeft.

“We zullen op zijn minst nog een jaar zo sterk zijn,” zei Hamilton tegenover Autosport. “Uiteraard is er altijd een beetje het onbekende want de wagen kan plots anders zijn. Hij zou een dipje kunnen meemaken. We hebben nu echter een veel sterkere basis in het team en ik verwacht dan ook niet dat dit zal gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Naast de wagen moet je als rijder uiteraard ook zelf proberen voorkomen dat je in een dipje terecht komt. Het overkwam Hamilton tegen het einde van het seizoen. De Brit was zeker van de titel en plots verliep het allemaal net iets minder goed bij Hamilton.

“Ik denk niet dat je constant kan blijven pieken. Je hebt af en toe dipjes,” aldus de Brit. “Ik presteerde voor een groot deel van het jaar op topniveau en vervolgens had ik tegen het einde drie races dat het wat minder was. Ik reed echter nog steeds goed en maakte geen fouten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië