“Dominantie Vettel moet doorbroken worden”

22 januari 2012 — Dat Vettel favoriet is voor het behalen van de titel in 2012 mag duidelijk zijn maar stiekem hopen sommigen dat Vettel het komend seizoen niet zo eenvoudig krijgt als in 2011.

image

Het zou dan ook veel beter zijn voor de sport dat er een titelstrijd is zoals in 2010. Vettel werd toen welliswaar ook kampioen maar er was spanning tot de laatste race van het seizoen. Ook Bernie Ecclestone hoopt dat we een herhaling van het seizoen 2010 krijgen waarbij er tot het einde van het seizoen gestreden wordt voor de titel.

Toch vielen de kijkcijfers het voorbije seizoen niet tegen. Er viel immers tijdens de wedstrijden heel wat te beleven, ook al was de strijd voor de wereldtitel redelijk vroeg beslist.

“De kijkcijfers zijn eerder verbonden met de spanning tijdens de wedstrijden dan met de spanning in de wk-tussenstand,” zei Bernie Ecclestone tegenover ‘Salzburger Nachrichten’.

De dominantie van Sebastian Vettel moet doorbroken worden. Dat is volgens Bernie Ecclestone een stuk beter voor de sport maar voorlopig heeft die dominantie dus geen gevolgen voor de kijkcijfers. Het is echter algemeen geweten dat een dominantie door één bepaalde rijder of één bepaald team niet te lang mag duren.

“Ik hoop dat Red Bull en Vettel niet opnieuw het seizoen zullen domineren maar ik denk het wel,” zei Ecclestone tijdens zijn vooruitblik op het nieuwe seizoen.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België