logo
 

Donington heeft geen interesse in organiseren GP van Groot-Brittannië

12 januari 2017 — Het circuit van Donington heeft laten weten dat het geen interesse heeft om eventueel in te vallen voor Silverstone indien dat circuit van de F1-kalender verdwijnt.

image
Vorige week raakte bekend dat de BRDC, dat eigenaar is van het circuit van Silverstone, overweegt om een clausule in haar F1-contract te activeren waardoor het contract vroegtijdig beëindigd wordt. Daardoor zou Silverstone binnen enkele jaren van de F1-kalender verdwijnen.

In een uitgelekt brief stelde John Grant, de voorzitter van de BRDC, dat de financiële risico’s voor het organiseren van de Britse GP bijzonder groot zijn. De BRDC heeft nog tot aan de GP van Groot-Brittannië 2017 de tijd om de verbrekingsclausule te activeren. Daardoor zou het contract reeds in 2019 ophouden in plaats van 2026.

Er wordt in de media dan ook al druk gespeculeerd en gekeken naar andere circuits die eventueel de Britse GP kunnen organiseren. Daarbij valt geregeld ook de naam van het circuit van Donington. Daar laten ze echter weten niet geïnteresseerd te zijn in het organiseren van een F1-race.

“Absoluut niet,” aldus Christopher Tate van het circuit van Donington. “We hebben ons een duidelijk doel voor ogen gesteld om het circuit te behouden zoals het momenteel is.”

‘We hebben geen interesse om een race met snelle single-seaters te organiseren want daarvoor zouden we Donington Park volledig moeten veranderen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België