logo
 

Dorstige Sebastian Vettel na overwinning: “Ik heb iets te veel champagne gedronken”

20 september 2015 — Sebastian Vettel zegevierde op redelijk eenvoudige wijze in Singapore, zo zag het er althans naar uit. De Duitser zijn drinkfles werkte halverwege race echter plots niet meer, al kon dat hem tijdens deze uitputtende race niet van de overwinning houden.


“Het was een fantastische race,” zei Sebastian Vettel na afloop van de GP van Singapore tijdens de persconferentie. “De start was super. Zo’n drie seconden voor de start heb ik mijn instelling nog veranderd. Ik was niet echt zeker en het heeft gewerkt. Ik had de beste start van de eerste drie wagens en kon vervolgens wegrijden. Tijdens de beginfase van de wedstrijd heb ik wel iets te fel aangevallen want tegen het einde van mijn eerste stint kreeg ik wat problemen met de achterbanden.”

“Tijdens de eerste safety car-fase ging toch niemand de pitlane opzoeken. Ik heb vooral geprobeerd om wat snelheid te maken wanneer het nodig was, vooral tegen mijn tweede pitstop. Ik probeerde de afstand onder controle te houden.”

Verwondering was er ook bij Sebastian Vettel over het feit dat er plots iemand op de baan liep.

“Het was merkwaardig om te zien dat er plots iemand op de baan liep. Ik dacht dat ik het niet goed gezien had. Ik geloof zelfs dat hij met zijn gsm een foto heeft genomen. De safety car kwam de baan op, waardoor we uiteraard de pitlane in kwamen. Nadien probeerde ik wat weg te rijden en vooral de afstand te behouden en de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden.”

Probleemloos kon Sebastian Vettel de race echter niet uitrijden. Tijdens de uitputtende race functioneerde opeens zijn drinkfles immers niet meer.

“Ik ben erg gelukkig. Mijn drinkfles werkte halverwege de race plots niet meer. Op het podium wou ik dan ook gaan zitten omdat ik iets te veel champagne gedronken had. Ik voel me echter goed en verheug me op een fantastische avond,” aldus Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België