Dr. Helmut Marko verbijsterd door ‘vreemde’ beslissing van Daniel Ricciardo

22 augustus 2018 — Tijdens een interview met Servus TV, dat eigendom is van Red Bull, heeft Dr. Helmut Marko toegegeven dat hij verrast werd door de beslissing van Ricciardo om het team te verlaten. Marko vindt de beslissing van Ricciardo nog steeds erg vreemd.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Ik begrijp niet dat hij vertrekt,” vertelde Helmut Marko. “Het was een erg vreemd verhaal. De onderhandelingen verliepen moeizaam. Op de woensdag voorafgaand aan de Oostenrijkse GP zat ik twee uur samen met hem en kwamen we tot een akkoord over de voorwaarden.”

“In Hongarije zei hij tegenover mezelf en de heer Mateschitz dat alles oké was, dat hij op dinsdag tijdens de test zou tekenen maar dat deed hij niet.”

“Donderdagmiddag kreeg ik vervolgens telefoon. Hij had een wat vreemde stem en ik vertelde hem ‘Kom ter zake! We zijn volwassen mensen.’ Vervolgens zei hij dat hij naar Renault ging.”

Volgens Helmut Marko heeft de beslissing van Red Bull om Renault te dumpen, en vanaf volgend seizoen met Honda-motoren te rijden, er voor gezorgd dat Ricciardo besloot om het team te verlaten. Dat samen met een mooi bedrag dat Ricciardo aangeboden werd door Renault.

“Ik kan alleen maar vermoeden dat hij niet in het Honda-project gelooft en dat Renault hem een zeer hoog bedrag heeft geboden. Ik denk echter dat het voor hem erg moeilijk zal worden om op korte termijn een ‘shoey’ te doen,” waarmee Marko zinspeelt dat het erg moeilijk zal worden voor Ricciardo om met Renault podiumplaatsen en overwinningen te boeken.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België