Dramatische opgave voor Nico Rosberg: “Een klein probleem met grote gevolgen”

21 september 2014 — Nico Rosberg kende een dramatische GP van Singapore ...


Al toen Nico Rosberg zijn pitbox wou verlaten liep het mis voor Rosberg. De Duitser had een probleem met zijn stuurtje, waardoor de aansturing van zijn wagen wegviel. De Duitser wisselde van stuurtje maar ook dat loste het probleem niet helemaal op.

Rosberg slaagde erin om op de startgrid te geraken maar ook daar werd er nog naarstig gewerkt aan een oplossing voor Rosberg zijn problemen. Meermaals wisselen van stuur en het kuisen van de contactpunten ten spijt, toen de formatieronde moest beginnen geraakte Rosberg niet weg van zijn startplek. Uiteindelijk startte Rosberg vanuit de pitlane, maar ook dan waren de problemen nog niet opgelost.

De Duitser kon zo goed als geen info van zijn wagen raadplegen en ook heel wat instellingen wijzigen ging niet. In een wanhoopspoging trachtte Mercedes om de problemen tijdens Rosberg zijn eerste pitstop alsnog op te lossen door nogmaals van stuur te wisselen.

Het stuurtje werd gewisseld maar Rosberg geraakte niet meer weg en zo was een dramatische opgave voor Rosberg een feit.

“Het was een compleet ongewone situatie. Het was heel moeilijk om iets te coördineren of te communiceren. Het stuurtje weigerde simpelweg om te functioneren,” zei Nico Rosberg tegenover diverse media terwijl de race nog volop bezig was.

“Ergens was er waarschijnlijk een klein probleem waardoor de knoppen op het stuur niet meer functioneerden,” aldus Rosberg. “Het was echt niet mooi om achter een Caterham te hangen.”

Toen Rosberg zijn pitstop afwerkte en daarbij zijn stuurtje werd gewisseld verergerde de situatie alleen maar.

“Ik kon toen helemaal geen knoppen meer indrukken,” zei Rosberg tegenover de Duitse zender RTL. “Het is een erg teleurstellend resultaat. Ik kan er echter niets aan doen, daarom moet ik het aanvaarden. Het is een stom gevoel omdat een klein iets gans je race verstoort. Het zijn enorm veel punten die ik hier laat liggen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België