Drama voor Stoffel Vandoorne tijdens Formule E in Mexico

15 februari 2020 — De Formule E-race in Mexico is voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne uitgedraaid op een drama. Mitch Evens won de race, voor Antonio Felix Da Costa en Sebastien Buemi.

Andre Lotterer mocht in Mexico van op de polepositie vertrekken maar kende een slechte start en viel tijdens de eerste ronde terug naar de vierde plaats.

Mitch Evans ging tijdens de openingsfase van de race aan de leiding voor Sebastien Buemi, Stoffel Vandoorne bleef rond de tiende plaats hangen. Nico Müller ging echter de muur in en we kregen al meteen een safety car.

Bij de herstart bleef Evans aan de leiding voor Buemi. Vandoorne kende de nodige problemen terwijl hij rond de tiende à elfde plaats aan het strijden was. Ondertussen zagen we ook Felipe Massa opgeven na een crash.

Andre Lotterer zijn race ging ondertussen van kwaad naar erger. De Duitser zijn bolide raakte ernstig beschadigd en Lotterer viel terug naar de achterste regionen van het rijdersveld en moest opgeven.

Vandoorne maakte van zijn ‘attack’ mode gebruik om zich terug meer naar voor te knokken en schoof op van de twaalfde naar de negende plaats.

Even later volgde zelfs al meteen een tweede ‘attack mode’, iets wat ook Lucas di Grassi deed en allebei geraakten ze zo voorbij Mortara. Vooraan reed Evans nog steeds aan de leiding, voor Sam Bird en Sebastien Buemi.

Nyck De Vries, de teamgenoot van Stofel Vandoorne, reed op een mooie vierde plaats maar de Nederlander blokkeerde zijn wagen en ging ter hoogte van start-finish rechtdoor.

De Nederlander zijn race zat er meteen op en verschillende andere rijders, waaronder Vandoorne, profiteerden optimaal van het tumult om meerdere plaatsen goed te maken. Vandoorne reed daardoor plots op de zevende plaats.

Onze landgenoot zette even later zijn derde ‘attack mode’ in en slaagde er zo in om voorbij te gaan aan Lucas di Grassi en naar de zesde plaats op te schuiven.

Vooraan in de race zagen we Da Costa Sebastien Buemi inhalen en naar de derde plaats opschuiven, Evans reed echter nog steeds comfortabel aan de leiding.

Met nog enkele minuten te gaan in de race ging Sam Bird plots rechtdoor de muur in. Een erg kostbaar foutje voor Bird die daardoor zijn tweede plaats verloren zag gaan.

Tussen Stoffel Vandoorne en Alexander Sims kregen we dan weer een intense strijd om de vijfde plaats te zien. Die strijd ging echter om meer dan die vijfde plaats want Vandoorne en Sims waren de nummers 1 en 2 in het kampioenschap.

Voor Vandoorne draaide die strijd uit op een drama. Vandoorne ging breed, raakte de muur en viel daardoor helemaal terug naar de zeventiende plaats. Weg leidersplaats in het kampioenschap.

Mitch Evans won probleemloos, voor Da Costa en Buemi die het podium vervolledigden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België