logo
 

Dramatisch slot voor Nico Rosberg

26 juli 2015 — Nico Rosberg leek lange tijd een goede zaak te gaan doen in de strijd voor de titel, maar een dramatisch slot zorgde voor een opdoffer van formaat.


Het zag er naar uit dat Rosberg de kloof met teamgenoot Lewis Hamilton serieus zou gaan verkleinen. Een handvol punten zou Hamilton nog voorsprong hebben op de Duitser, maar een aanrijding met Daniel Ricciardo in het slot van de race zorgde voor een compleet ander resultaat.

“Het ging zeer, zeer goed. Ik was erg tevreden tot en met ronde 64,” zei Rosberg na afloop van de race tegenover Sky Sports F1. “Het is echt jammer en de sport is soms erg zwaar, zeker wanneer je zoveel punten verliest, maar zo is het nu eenmaal.”

Ricciardo plaatste, met nog enkele ronden te gaan, een opportunistisch inhaalmanoeuvre op Rosberg. De Australiër verremde zich, stuurde vervolgens in voor de eerste bocht en raakte met zijn voorvleugel de achterband van Rosberg. De Duitser stond meteen lek en moest een volledige ronde afleggen tot aan de pitlane. Weg tweede plaats en weg heel wat wk-punten.

“Ik veronderstelde dat de bocht voor mij was aangezien ik op de ideale rijlijn reed en hij rechtdoor ging omdat hij te laat remde. Hij had zijn voorvleugel plots daar, terwijl ik wegreed uit de bocht. De FIA besloot echter om geen actie te ondernemen, dus ik vermoed dat geen van beide schuldig was.”

Ook Mercedes-baas Toto Wolff trad Rosberg op dat vlak bij.

“Ik stel me vragen bij het incident tussen Nico en Ricciardo,” zei Toto Wolff tegenover Sky Sports F1. “Van wat ik zag op de beelden leek het me alsof het Ricciardo zijn fout was. Charlie besloot echter dat er geen bestraffing noodzakelijk was en als Charlie het zo beslist dan is het zo.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België