Dramatische start voor Stoffel Vandoorne tijdens eerste testdag

28 februari 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende geen al te beste start van zijn eerste testdag op het circuit de catalunya.


Nadat gisteren Fernando Alonso al problemen kende met zijn McLaren MCL32 kreeg ook Stoffel Vandoorne vandaag af te rekenen met een problematische start van zijn eerste testdag in de MCL32.

Vandoorne reed in zijn MCL32 de baan op maar viel al na twee installatierondjes stil in de pitlane. De mecaniciens van McLaren haastten zich om de wagen terug in de garage te duwen, waarna Vandoorne even later opnieuw de baan kon oprijden.

Aanvankelijk deed Vandoorne het langzaam aan. Hij beperkte zich eerste tot enkele extra installatierondjes, alvorens zijn eerste rondetijd neer te zetten. Uiteindelijk slaagde Vandoorne erin om tijdens de voormiddag 29 ronden af te werken en een besttijd neer te zetten van 1:26.201. Ter vergelijking, teamgenoot Alonso kon gisteren op een volledige testdag slechts 29 ronden rijden en had een besttijd van 1:24.852.

Vandoorne en McLaren hopen ongetwijfeld dat de namiddagsessie, die om 14u van start gaat, een pak vlotter zal verlopen. Met slechts acht testdagen hebben de teams immers slechts weinig tijd om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen.

 

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België