Drie DRS-zones per circuit de nieuwe trend?

14 juli 2018 — Het ziet er naar uit dat drie DRS-zones op een F1-circuit de nieuwe trend aan het worden is ...


FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft bevestigd dat er ook tijdens de GP van Duitsland een derde DRS-zone zal zijn. Eerder waren er ook al drie DRS-zones tijdens de races in Oostenrijk en Groot-Brittannië. Het ziet er dan ook naar uit dat drie DRS-zones op een circuit een nieuwe trend aan het worden is.

Er waren op de Hockenheimring al twee DRS-zones, tussen de eerste en tweede bocht en tussen de vijfde en zesde bocht. Daar komt nu een derde DRS-zone bij langs start-finish.

“Er zal een extra DRS-zone komen op het rechte stuk langs de pitlane, met een detectiepunt dat ook voor de DRS-zones tussen bocht 1 en 2 zal gelden.” aldus Charlie Whiting. “De langste DRS-zone richting bocht 6 zal iets langer zijn.”

Whiting blikte ook nog even terug op het invoeren van een derde DRS-zone op het circuit van Silverstone. Die zou volgens Whiting niet echt geholpen hebben.

‘Ik denk niet dat het geholpen heeft,” aldus Whiting. “Het idee was dat de rijders iets dichterbij zouden kunnen komen zodat ze zich in een betere positie zouden bevinden om aan te vallen tussen de vijfde en zesde bocht.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België