logo
 

“Droevigste jaarwisseling ooit”

01 januari 2014 — Ex-teambaas Flavio Briatore zegt zwaar aangeslagen te zijn door het skiongeval van Michael Schumacher. image

De flamboyante Italiaan, die Schumacher in 1991 naar Benetton haalde, bevond zich in zijn resort in Kenia toen hij vernam dat de Duitser in kritieke toestand naar het ziekenhuis was gebracht na zijn zware val van afgelopen zondag. Het nieuws sloeg in als een bom bij Briatore, maar de ex-teambaas van Benetton leeft met de overtuiging dat Schumacher zich hier ook doorheen zal worstelen.

“Michael is mentaal zodanig sterk dat hij zich ook hier overheen zal hijsen. Opgeven bestaat voor hem niet.” verklaarde Briatore aan La Gazetta dello Sport. Ook de gevoelens en gedachten die op dat moment door zijn hoofd gingen, deelde de zakenman met de Italiaanse krant. “Ik was compleet aangeslagen. Toen ik het hoorde, zakte mijn wereld in elkaar. Dit wordt ongetwijfeld de droevigste jaarwisseling die ik ooit heb meegemaakt, omdat een goede vriend van mij vecht voor zijn leven.” aldus Briatore.

Ook hij is er van overtuigd dat Schumacher niet de intentie had om onnodige risico’s te nemen. “Ik ben wel honderden keren met hem meegereden, maar achter het stuur is hij niet de Schumacher die we kennen van op het circuit. Hij rijdt steeds heel netjes. Dit keer was hij samen met zijn zoon aan het skiën, dus ik kan me niet inbeelden dat hij tegen extreme snelheden naar beneden zou gaan.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België