Droom Turkse F1-fans spat uit elkaar: GP van Turkije vindt plaats zonder publiek

05 oktober 2020 — De GP van Turkije zal in tegenstelling tot eerdere berichten dan toch zonder publiek worden verreden. Daarmee spat de droom van heel wat Turkse F1-fans meteen ook uit elkaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door OtoGündem (@otogundem) op

Geen duizenden fans op de tribunes van het Istanbul Park wanneer op 15 november de GP van Turkije wordt verreden. De organisatie van de Turkse GP mikte nochtans op zo’n 100 000 toeschouwers maar de regionale overheid heeft daar nu een stokje voor getoken.

Voor het eerst sinds 2011 zal er dit jaar een F1-race in Turkije plaatsvinden en de organisatoren hoopten om zo’n 100 000 toeschouwers te verwelkomen. De organisatoren kwamen zelfs met voor de Formule 1 ongezien democratische prijzen van iets meer dan drie euro per dag.

Het was dan ook geen verrassing dat de Turkse fans storm liepen voor tickets. Tijdens de eerste uren van de ticketverkoop werden maar liefst 40 000 tickets verkocht maar de tribunes zullen echter leeg blijven.

De lokale overheid in Istanboel liet op maandag immers weten dat de race zonder publiek zal moeten plaatsvinden, dit om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Voor de organisatoren maar ook voor de Formule 1 zelf is het een serieuze tegenvaller. De Formule 1 begon immers in Mugello met het opnieuw voorzichtig toelaten van publiek. Tijdens de GP van Toscane werd het publiek beperkt tot iets minder dan 3 000 fans maar tijdens de GP van Rusland zaten er al ruim 30 000 toeschouwers in de tribunes.

Gezien de wereldwijde heropflakkering van het coronavirus is het ook twijfelachtig dat er tijdens de overige races veel publiek in de tribunes zal zitten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België