FIA bevestigt DRS-zones voor races in Silverstone, Nurburgring en Hungaroring

15 juni 2013 — De FIA heeft de DRS-zones bekendgemaakt voor de GP van Groot-Brittannië, GP van Duitsland en de GP van Hongarije.

image
Tijdens de GP van Groot-Brittanië zullen de rijders op het circuit van Silverstone kunnen gebruikmaken van twee DRS-zones. Wanneer de rijders binnen de seconde van hun voorligger rijden kunnen ze DRS gebruiken op de Wellington Straight en eventueel ook op de Hangar Straight. Er zijn twee DRS-detectiepunten voorzien. Vorig jaar konden de rijders DRS enkel gebruiken op de Wellington Straight.

Ook tijdens de GP van Duitsland op de Nurburgring kunnen de rijders op twee DRS-zones proberen om hun voorganger in te halen. De eerste DRS-zone ligt op het rechte stuk richting de NGK-chicane. De tweede DRS-zone ligt op het rechte stuk langs start-finish. Twee jaar geleden werd voor de laatste keer de GP van Duitsland op de Nurburgring georganiseerd en toen was er slechts één DRS-zone en die bevond zich toen op het rechte stuk langs start-finish.

Tot slot maakte de FIA ook de DRS-zones voor de GP van Hongarije bekend. Ook daar zijn er net als tijdens de voorbije races twee DRS-zones, enkel Monaco vormde hierop een uitzondering. In Hongarije ligt het detectiepunt vlak voor het ingaan van de laatste bocht. Wanneer de rijders daar binnen een seconde van hun voorligger rijden kunnen ze DRS gebruiken op het rechte stuk langs start-finish en op het rechte stuk tussen de eerste en tweede bocht.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België