Druk op Pierre Gasly neemt toe na nieuwe tegenvallende prestatie

24 juni 2019 — Pierre Gasly zette tijdens zijn thuisrace opnieuw een teleurstellende prestatie neer. De Fransman finishte als elfde en eindigde uiteindelijk door een tijdstraf voor Ricciardo als tiende. De druk op Gasly bij Red Bull neemt ondertussen verder toe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Hij deed het goed tijdens de eerste stint op de soft-band, en we kregen hem in een goede positie,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“De jongens van de pitcrew deden het geweldig met een pitstop van 1,9 seconde, de snelste van de race.”

“Daardoor kregen we hem in een goede positie tegenover Daniel Ricciardo maar vervolgens ging het niet goed op de hardere band. We verloren vervolgens terrein, niet alleen tegenover Ricciardo maar ook tegenover andere rijders.”

Gasly finishte uiteindelijk net buiten de punten, al werd hij uiteindelijk door de tijdstraf voor Ricciardo wel nog tiende.

“Het is frustrerend om de tweede wagen niet in de punten te krijgen. We zullen het zeker en vast grondig met hem bespreken.”

De druk op Gasly bij Red Bull neemt de voorbije weken duidelijk toe. De Fransman presteerde in vergelijking met Max Verstappen meermaals ondermaats. Het zorgt ervoor dat Gasly zijn racezitje bij Red Bull steeds meer onder druk komt te staan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België