logo
 

Dubbele motorpech voor BMW

12 september 2009 — Bij BMW hebben zowel Robert Kubica als Nick Heidfeld hun kwalificatie niet volledig kunnen afronden omwille van motorproblemen.

Nick Heidfeld plaatste als eerste zijn wagen aan de kant en geraakte daardoor niet verder dan een veertiende startplaats. Teamgenoot Robert Kubica speelde enkele ronden later al hetzelfde scenario als Heidfeld.

BMW bevestigde meteen ook dat beide rijders over hetzelfde motorprobleem zouden beschikken en dat de motoren van het Duitse merk dus de reden van hun opgaves was.

Robert Kubica had al een dertiende tijd gereden voor hij moest opgeven.

“Dit is een moeilijke situatie voor mij. Niet alleen voor deze race maar ook voor de volgende. Ik heb niet meer al te veel motoren over. Het is ook spijtig voor Nick die hier erg snel was. Ik had het gevoel dat ik in Q3 zou kunnen geraakt zijn. Spijtig genoeg had ik ook last van verkeer in twee van m’n snelle rondes.

Nick Heidfelld kwam op de vijftiende plek terecht.

“Erg spijtig dat motorprobleem want het zag er goed uit. Ik had een goede kwalificatie verwacht omdat de wagen ook snel was. Het is erg zelden dat het team problemen heeft met de betrouwbaarheid. Erg raar dat zowel Robert als ik hetzelfde probleem hadden binnen enkele minuten. De vijftiende startplaats maakt het erg moeilijk maar ik geef niet op.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België