Duitse bank weigert schikkingsvoorstel Bernie Ecclestone

10 augustus 2014 — De Duitse bank BayernLB heeft een schikkingsvoorstel in een rechtszaak met Bernie Ecclestone geweigerd.

image
Eerder deze week raakte bekend dat Bernie Ecclestone een schikking heeft getroffen in een Duitse rechtszaak tegen hem. Ecclestone betaalde 100 miljoen dollar, zo’n 75 miljoen euro om de rechtszaak af te kopen en buiten vervolging te blijven.

Tot zover het goede nieuws voor Ecclestone, want de Duitse bank BayernLB heeft immers een schikkingsvoorstel van 33 miljoen dollar geweigerd. Het blijft nu afwachten wat de volgende stappen van BayernLB zullen zijn.

Volgens BayernLB zijn de aandelen van de Formule 1 tegen een te lage prijs verkocht aan een marktpartij die Bernie Ecclestone goedgezind was en waarbij hij de controle over de Formule 1 mocht behouden.

“BayernLB heeft het schikkingsvoorstel van de heer Ecclestone geweigerd,” zei een woordvoerder van BayernLB tegenover Reuters.

BayernLB kan trachten om een hoger schikkingsbedrag te onderhandelen met Bernie Ecclestone, of het kan een civiele procedure tegen hem starten. Er is nog niet geweten wat het zal doen.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België