“Duitsland verdwijnt van F1-kalender 2017”

24 november 2016 — Volgens het Duitse 'Auto Motor und Sport' zal Duitsland volgend jaar niet op de F1-kalender staan en krijgen we dus slechts 20 races op de F1-kalender.


Op 30 november komt de FIA samen voor onder meer het vastleggen van de F1-kalender 2017. De F1-teams kregen de kalender reeds te zien en daarop zou volgens ‘Auto Motor und Sport’ Duitsland ontbreken.

Duitsland stond samen met Canada en Brazilië onder voorbehoud op de voorlopige F1-kalender die in september bekend werd gemaakt. Het ziet er naar uit dat die laatste twee op de definitieve F1-kalender bevestigd worden maar dat Duitsland dus afvalt.

Volgend jaar krijgen we dus geen F1-race in Hockenheim, dat ten vroegste in 2018 opnieuw de F1 zal verwelkomen. Door het wegvallen van Duitsland zal de GP van Hongarije nu een week later plaatsvinden op 30 juli. Daarnaast zijn er ook nog enkele wijzigingen in de tweede seizoenshelft. De races in Singapore en Maleisië wisselen immers van plaats.

De wintertests ter voorbereiding van het nieuwe seizoen liggen al langer vast. De eerste wintertest vindt in Barcelona plaats van 27 februari tot en met 2 maart. Vier dagen later vindt meteen al de tweede wintertest plaats en dit van 7 tot en met 10 maart.

Er zullen ook vier testdagen plaatsvinden tijdens het seizoen. De eerste twee testdagen zullen plaatsvinden na de GP van Bahrein. Over de twee andere testdagen wordt nog druk gediscussieerd. Er wordt nog bekeken of die twee testdagen plaatsvinden na de GP van Groot-Brittannië of na de GP van Hongarije. Nadeel bij een keuze voor Hongarije zou zijn dat de zomerpauze dan twee dagen korter is.

Is dit de definitieve F1-kalender 2017 ?
26 maart: GP van Australië
9 april: GP van China
16 april: GP van Bahrein
30 april: GP van Rusland
14 mei: GP van Spanje
28 mei: GP van Monaco
11 juni: GP van Canada
18 juni: GP van Europa (Azerbeidzjan)
2 juli: GP van Oostenrijk
9 juli: GP van Groot-Brittannië
30 juli: GP van Hongarije
27 augustus: GP van België
3 september: GP van Italië
17 september: GP van Singapore
1 oktober: GP van Maleisië
8 oktober: GP van Japan
22 oktober: GP van Verenigde Staten
5 november: GP van Mexico
12 november: GP van Brazilië
26 november: GP van Abu Dhabi

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België