logo
 

Eau Rouge populairste bocht bij de F1-fans

29 augustus 2012 — Komend weekend staat de GP van België op het programma en uiteraard scheuren de F1-piloten dan opnieuw over de legendarische Eau Rouge.

image
Bij de rijders behoort het circuit van Spa-Francorchamps tot de favorieten. Gelukkig werd het contract tot 2015 verlengd en mogen zowel de rijders als de fans zich dus ook de komende jaren opmaken voor spektakel in de ardennen.

Uiteraard kijken zowel de rijders als fans uit naar de race op het circuit dat slalomt doorheen de ardennen, maar vooral Eau Rouge blijft toch wel een bocht die tot de verbeelding spreekt. En dat doet hij niet alleen bij de rijders.

Uit een rondvraag van motorsport-total blijkt dat Eau Rouge van de bekendste bochten die dit seizoen nog op het programma staan het meest tot de verbeelding spreekt. Maar liefst 75% procent van de fans duidde Eau Rouge aan. De 130R van Suzuka staat op een erg verre afstande tweede en behaalde 9,85% van de stemmen. De Senna-S van Sao Paula vervolledigt het podium met 7,32% van de stemmen.

Eau Rouge: nog even en we zien en horen de F1-bolides erover scheuren ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België