Bernie Ecclestone adviseerde Vettel om zijn Ferrari-afscheid te lekken naar de media

09 juli 2020 — Enkele weken geleden kregen we plots het nieuws dat Sebastian Vettel eind dit jaar Ferrari zou verlaten. Die plotse onthulling kwam er op aanraden van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De voorbije dagen raakte bekend dat Ferrari de samenwerking met Sebastian Vettel niet verder zet, er zou zelfs nooit een contractvoorstel op tafel gelegen hebben. Vettel zou echter vooral problemen hebben als hij oneerlijk behandeld wordt.

“Voor hem is dat belangrijk. Sebastian is een extreem getalenteerde rijder met een sterke wil, iemand die ook gevoelig is wanneer hij oneerlijk wordt behandeld. Daar heeft hij zich nu van bevrijdt,” vertelde Ecclestone tegenover ‘SPORT1’.

“Ik heb de voorbije periode erg vaak met Sebastian gesproken. Ik heb hem aangeraden om de waarheid over het afscheid van Ferrari te vertellen, dat hij alles op tafel moest gooien.”

Na Vettel zijn slechte prestatie ontstonden er speculaties dat hij minder goed zou presteren doordat zijn afscheid van Ferrari hem zou afleiden. Volgens Bernie Ecclestone klopt daar niets van.

“De foutjes die hij maakte hebben daar niets mee te maken,” aldus Ecclestone. “Zoiets kan altijd gebeuren. Ook Lewis Hamilton kende geen al te beste weekend in Oostenrijk.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België