logo
 

Ecclestone: “Bahrein is weinig waarschijnlijk”

08 juni 2011 — De verwarring is compleet. Ook al zegt de FIA dat de GP mag doorgaan, nu zegt Ecclestone dat het weinig waarschijnlijk is dat de GP toch nog zal plaatsvinden.

Eerst werd Bahrein terug op de kalender geplaatst doordat de FIA groen licht gaf na een onderzoek in de golfstaat. Even later moest de FIA al opnieuw de staart terug intrekken doordat de zogenaamde rustige toestand misschien toch niet zo rustig bleek als ze in Bahrein wilde laten geloven.

Desondanks gaf de FIA toch haar goedkeuring om de GP te laten doorgaan in oktober. Maar nu is er een nieuw probleem. De verschillende teams zijn het niet allemaal met elkaar eens om in Bahrein te gaan races. Er kan geen herschikking komen van de kalender als de teams het er niet allemaal mee eens zijn. Zij hadden eerder deze week een brief geschreven dat ze niet van plan waren om te racen in Bahrein, ook al had de FIA de race gepland op 30 oktober.

Er komt de hele week al bakken kritiek op de beslissing van de FIA. Verschillende mediakanalen hebben al laten weten de race niet uit te zenden of er een verslaggeving van te doen. Dit vooral omwille van het feit dat de toestand in het land nog steeds niet is genormaliseerd en de oppositie van de regering nog steeds de kop wordt in gedrukt. Nu blijken dus ook de teams zich te verzetten tegen de beslissing van de FIA.

Er staat voor vele teams veel meer op het spel dan die luttele extra punten die er te verdienen vallen op een moment waarop het kampioenschap misschien al lang beslist is. Geen enkele sponsor kan het zich veroorloven dat er beelden de wereld rondgaan van een demonstranten met een outfit van bijvoorbeeld Vodafone, Red Bull of Santander die levenloos ergens op de straten van Bahrein liggen.

En ook Pirelli staat niet echt te springen bij de beslissing van de FIA. Zij herinneren zich maar al te levendig hoe snel de toestand kan omkeren en wat het betekent als je er midden in zit. In het begin van het jaar werd omwille van de onrusten de GP2 in Bahrein afgelast een dag voor de race.

Dit is wellicht nog niet het laatste wat we gehoord hebben over de GP van Bahrein. Pas wanneer de laatste race van het seizoen gereden is, zullen we uiteindelijk weten of het nog zal plaatsvinden of niet, maar voorlopig staat er nog niemand op de startgrid.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België